nedeľa 22. júna 2014

Kam sa ísť schladiť- vlastné odskúšané kúpaliská a jazerá

Je jún a hoci počasie kolíše ako na hojdačke, už sú dni, kedy si nestačíme dopĺňať od toľkej horúčavy tekutiny. Ani vám nestačí zmrzlina alebo tieň ako prevencia proti teplu? Čo si budeme hovoriť, najlepšie je byť od hlavy po päty namočený vo vode v osviežujúcej vode. Ak chcete vedieť, do akej vody sa ísť v rámci okresu Bratislava "švacnúť", čítajte ďalej.
Voda môže mať rôznu kvalitu a preto treba byť veľmi opatrný, ktorú si zvolíte. Zvlášť ostražití by mali byť ľudia so slabšou imunitou a s tendenciou ľahko dostať kožné ochorenia. Prírodné kúpaliská práve pre tieto dôvody nemajú medzi niektorými ľuďmi veľkú obľubu. O vodu sa nestará žiaden pracovník, kúpete sa na vlastné riziko a pod nohami sa vám mocú živé rybičky. Na internete alebo od známych si môžete zistiť recenzie o tom, kam sa chodievajú kúpať, takže ak sa obávate testovať vodu prvýkrát na svojej koži, je to veľmi dobrá pomôcka. Mnou overené dobré kúpaliská sú: Zlaté Piesky, Veľký Draždiak a kúsok od Bratislavy Senecké jazerá. 


Slovensko neponúka more, preto klasikou ostávajú bazény. Máte v nich záruku, že voda je udržiavaná a dohliada na vás plavčík. Dôvodom, prečo volí viac ľudí bazény, je i prostredie, v akom sa nachádzajú- možnosť zakúpenia občerstvenia, uskladnenie vecí v skrinkách, prípadné atrakcie pre deti a pod. Takisto však treba byť opatrní, pretože niektorým ľuďom nerobí dobre chlór a aj tu môžete chytiť nejakú kožnú infekciu (na bosé nohy si radšej natiahnite šľapky a pod.). Ku kvalitným letným kúpaliskám v Bratislave patrí Rosnička, Matadorka, Delfín a určite i mnohé iné, ktoré nemám odskúšané.


Ak máte "to svoje" a nebolo zahrnuté v článku prípadne iný tip, napíšte do komentárov :). Odporučiť môžete aj iné kúpaliská a jazerá nielen v okolí Bratislavy, čitatelia určite uvítajú ďalšie tipy, prípadne kde ste videli dievčatá pekných chalanov a chalani pekné baby, dajte tipy ostatným :). 











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára