piatok 11. októbra 2013

Kedy trpieť u zubára, kedy makať v posilke

Prečo si nedopomôcť ku podaniu lepšieho pracovného výkonu alebo držať otvorené ústa pod zubárskou vŕtačkou tak, aby bol náš prah bolesti čo najnižší? Dá sa to načasovať. Veľmi zaujímavé, čo povieš? Ak si chceš dopomôcť aj ty malou, nazvime to pomôckou či lesťou, pozorne sa zahľad na tento 24 hodinový graf:


Môžeš tak posilniť svoje fyzické a duševné zdravie, ale i zhodiť pár nadbytočných kíl a zlepšiť kondičku. 
24. - 7. hod.
Zdravie: Okolo polnoci je bolestivosť mimoriadne intenzívna, môžete sa prebudiť kvôli bolestiam zubov. Imunitný systém zároveň produkuje okolo 1. hod. po polnoci najviac ochranných buniek, okolo 3. hod. nadránom klesá krvný tlak, okolo 4. hod. sa znižuje činnosť pľúc.
Myseľ: Sústredenie a schopnosť myslenia klesá na nulu okolo polnoci. Ak stále pracujete, o 2. hod. už čakajte naozaj krízu. Až okolo 5. hod. ráno sa zase činnosť mozgu vracia k normálu.
Strava a pohyb: Ak ste mali na večeru bielkoviny, organizmus z nich profituje a beží spaľovanie. Telo si vyberá uhľohydráty potrebné na regeneráciu a stavbu svalstva z tukových buniek.
7. - 10. hod.
Zdravie: V tomto čase je organizmus je najcitlivejší voči bolestiam. Zdravotné problémy hrozia aj kardiakom, resp. pacientom s ochorením srdca a krvného obehu. Doprajte si vitamíny! Céčko napríklad zníži krvný tlak, stres, prečistí telo a priaznivo ovplyvňuje aj činnosť mozgu.
Myseľ: Po prebudení náš mozog potrebuje trochu času, aby sa dostal do formy. O 9. hod. je už analytické myslenie v špičkovej forme, začnite riešiť dôležité úlohy.
Strava a pohybZásoby uhľohydrátov sú na nule. Na raňajky je vhodné müsli, ovocie s jogurtom alebo celozrnný chlieb. Ráno spaľuje organizmus uhľohydráty lepšie ako v iný denný čas.
10. - 12. hod.
Zdravie: Pozor na prechladnutie! Imunitný systém je v tomto čase zraniteľný a stále pretrváva citlivosť na bolesť. Najviac sa v tomto čase prejavujú bolesti chrbta. Ak trpíte bolesťami chrbta, tie sú najintenzívnejšie.
Myseľ: Mozog funguje veľmi rýchlo. O 10. hod. beží na najvyššie obrátky krátkodobá pamäť a okolo 11. hod. sa dostavujú najlepšie nápady.
Strava a pohyb: Aby pankreas prestal byť aktívny, potrebuje po každom jedle trojhodinovú pauzu. Príjem tekutín urýchľuje látkovú výmenu a je dôležitý pre vylučovanie škodlivých látok z tela. Takže nezabudnite dodržiavať pitný režim.
12. - 15. hod.
Zdravie: Na poludnie je žalúdok pripravený podať maximálny výkon a potrebuje pravidelnú stravu, predídete tak tráviacom ťažkostiam. Žalúdok sa kvôli tráveniu prekrví a ostatné orgány sťahujú výkon na minimum.
Myseľ: Pre dokonalý odpočinok je ideálne si po obede na 30 minút zdriemnuť alebo inak oddýchnuť. Reakcie sú potom rýchlejšie, práca sústredenejšia a nálada lepšia.
Strava a pohyb: Na obed je vhodná zmiešaná strava s obsahom bielkovín aj uhľohydrátov. Kombinácia je dovolená, lebo cez deň, ak sme aktívni, telo dokáže spracovávať uhľohydráty a bielkoviny naraz a nedovolí, aby sa tuky usadzovali.
15. - 18. hod.
Zdravie: Citlivosť na bolesť klesá, ideálny čas pre návštevu zubárov je okolo 15. hodiny. Svaly sú v tejto fáze dňa pohyblivejšie ako dopoludnia. Okolo 16. hod.inystúpa krvný tlak a zrýchľuje sa srdcový tep, pľúca zásobujú bunky kyslíkom v optimálnom množstve.
Myseľ: Obed je už strávený a mozog má opäť k dispozícii maximálne množstvo kyslíka. O 16. hod. je vo výbornej forme dlhodobá pamäť, ale zhruba od 17. hod. sme už zrelí na manuálne činnosti.
Strava a pohyb: Pre spaľovanie tukov je vhodný vytrvalostný šport. Po 16. hodine skúste power jogu či silový tréning. Po večeri s obsahom bielkovín získajú vaše svaly správne proporcie.
18. - 21. hod.
Zdravie: Obličky sú na vrchole svojej činnosti. Reagujeme najcitlivejšie na alergény, treba sa vyhnúť všetkému, čo v nás alergie vyvoláva.
Myseľ: Venujete sa umeniu, hráte na gitaru či inak tvoríte? V tomto čase ešte stúpa kreativita. Zároveň môžete riešiť aj partnerské problémy.
Strava a pohyb: Doprajte si ľahkú večeru, pričom sa vyvarujte tukov, cukrov, presoleným jedlám a tiež káve. Radšej si dajte zeleninový tanier s kúskami chudého mäsa. Čuchové a chuťové bunky sú do 19. hod. v najvyššej aktivite.
21. - 24. hod.
Zdravie: Na vrchole činnosti sú pohlavné orgány a začínajú stúpať hladiny niektorých hormónov. Od 23. hodiny sa začínajú regenerovať pleťové bunky. Zároveň štartuje regenerácia imunitného systému. Vyhnite sa stresu nikotínu či alkoholu.
Myseľ: Mozog už pomaly vypína, pomôžete mu dobrou knihou alebo aj milovaním. Ideálny čas uložiť sa na spánok, konkrétnu hodinu si však každý vypozoruje sám.
Strava a pohyb: Mnohé orgány látkovej výmeny, napr. črevá, pracujú už úsporne. 1 až 2 hodiny pred spaním by človek nemal jesť ani športovať. Telo potrebuje energiu na regeneráciu.  

2 komentáre:

  1. Aké sú vaše finančné potreby? Poskytujeme pôžičky od minimálne 7 000 USD do maximálne 900 000 000,00 USD s pohodlným trvaním, ktoré sa pohybuje od 1 do 25 rokov pri veľmi zníženej úrokovej sadzbe 3%. Kontaktujte nás e-mailom: mrfrankpoterloanoffer@gmail.com
    Ďakujeme a tešíme sa na vašu rýchlu odpoveď.
    S pozdravom,

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Chcel by som poďakovať spoločnosti Lapo Micro Finance za poskytnutie pôžičky. Niekoľkokrát som bol oklamaný, keď som sa pokúšal získať pôžičku, kým som nenatrafil na spoločnosť Lapo Micro Finance, ktorá mi poskytla pôžičku v hodnote 23 000 dolárov na starostlivosť o moje choré dieťa. Ak dnes potrebujete skutočného veriteľa, kontaktujte Lapo a nenechajte sa zmiasť. Kontaktný e -mail: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    OdpovedaťOdstrániť