štvrtok 3. októbra 2013

Test- kedy by si bola ideálom krásy?

Len máloktorá žena je natoľko sebavedomá, aby pri pohľade do zrkadla nenašla na sebe nejakú chybičku krásy. Odrastené korienky, pár záhybov na brušku či priveľký nos, každá z nás má to ,,svoje" trápenie. V dnešnom príspevku sa pozrieme trochu späť do minulosti a zvýšim vám sebavedomie žienky tým, že zistíte, kedy by po vás muži doslova šaleli (včetne prítomnosti) :-).

Antická športovkyňa
Ak si vyznávačkou zdravého životného štýlu a pohybu, zapadla by si do Antiky. V starovekom Grécku bola za kočku považovaná vysoká vzpriamená žena so záľubou v športe. Pozor, za sexy sa považovalo na vyšportovanej postave aj jemne klenuté bruško. Akákoľvek telesná aktivita sa vtedy považovala za atraktívnu a zdravý človek bol automaticky krásny.


Tmavá gotika
Neznášaš slnko a opálená pokožka je pre teba nočná mora? Plus sa najradšej obliekaš do čierneho? Tak potom je to jasné, si ako vystrihnutá z Gotiky a v tomto období by si nemala konkurenciu. Urodzené dámy v tomto období totiž poznali len studené kamene svojich zámkov, na rozdiel od chudobných dievčat, ktoré behali po poliach a logicky sa aj opálili. V móde malo toto obdobie čo najviac minimalizovať ženské tvary a chápalo sa to ako akási podriadenosť a pokora voči Bohu.


Renesančná víla
Renesancia nadväzovala na Antiku a s tým súvisí aj ideál krásy. Nešlo však už len o kult športu, ale celkovo o umenie a estetiku. Nežné a jemné dievčatá boli inšpiráciou aj pre umelcov, a tak mnohé z nich poznáte zo známych umeleckých diel. Za najkrajšiu ženu tejto doby bola považovaná dcéra pápeža Lucrezia Borgia, dievča s jemne ryšavými vlasmi a svetlou pokožkou. Čo sa týka postavy, dôležité bolo, aby nemala zbytočné veľké prsia, čo opäť potvrdzujú aj obrazy. Dievčatá sa na nich maľovali zvyčajne s odhalenou hruďou, no nie príliš vyvinutou.









Krv a mlieko alá baroko 
Toto obdobie a ich prototyp krásy si zrejme vieme predstaviť najlepšie. Kypré tvary, veľa smiechu, skrátka krv a mlieko. Množstvo kilogramov totiž vyjadrovalo aj množstvo finančných prostriedkov a navyše, zaoblená žena bola vnímaná ako plodná.


1 komentár:

  1. Aké sú vaše finančné potreby? Poskytujeme pôžičky od minimálne 7 000 USD do maximálne 900 000 000,00 USD s pohodlným trvaním, ktoré sa pohybuje od 1 do 25 rokov pri veľmi zníženej úrokovej sadzbe 3%. Kontaktujte nás e-mailom: mrfrankpoterloanoffer@gmail.com
    Ďakujeme a tešíme sa na vašu rýchlu odpoveď.
    S pozdravom,

    OdpovedaťOdstrániť