streda 2. októbra 2013

Komentár: Nákupné maniačky- Nieakoprútik Janka


Čoraz populárnejší je seriál nákupné maniačky, ktorý priniesla televízia Joj i dnes.V tomto týždni sa pätica žien, ktorá baží po minutí peňažnej obálky do posledného centu, ničím nelíši od tých predošlých. Zostavu tvoria nezdravo sebavedomá Zuzana, zdravotná sestra Nataša, krívajúca Danka so sadrou, osemnásťročná Janka a tmavovláska Zuzana 2. 
Natáčanie sa začína v skorých ranných hodinách, aby kameramani stihli nakrútiť všetko- od príchodu ku nakupujúcej a jej úvodnom predstavení sa, inšpekcii jej šatníka, doplnov, šperkov. Potom prichádzajú na návštevu súperky, ktoré sa po odchode nakupujúcej vrhnú na občerstvenie a šatník a tieto dve veci často ovplyvňujú finálne hodnotenie outfitu v štúdiu. Ťažký to život kameramana.

Avšak komentár nepíšem kvôli obhajobe kameramanov či o priebehu relácie. V dnešnej časti mala priestor najmladšia súťažiaca Janka, ktorú nekompromisne skritizovali súperky. Stylista, ktorý si neodpustí štipľavé komentáre na naozaj hrozné kúsky v šatníku takmer každej druhej dámy, sa im dnes nevyrovnal. A to všetko kvôli tomu, že Janka nemala konfekčnú veľkosť 38 ako zvyšok jej konkurencie. 
Jej šatník sa nepáčil najmä dvom Zuzanám. Svetlovlasá mladá žena si obliekla jej elegantné šaty, ktoré na nej viseli. Nepekne si doberala Janku a k jej postave nemala primerané reakcie, na aké by sa žena v jej veku zmohnúť už nemala. Už len z toho princípu, že je v telke... Asistenciu pri posmeškoch jej robila vyššia Zuzana 2, ktorá sa môže pýšiť postavou modelky. Ich poznámky boli také hrubé, že to prekvapilo i stylistu a poznamenal, žeby si z nej srandu robiť nemali. 

Neobhajujem nikoho. Janka je veľmi mladá, ešte stále sa vyvíja. Súperky si neuvedomujú, že jej môžu spôsobiť komplexy alebo ju urážajú, pričom sa to dievča cíti zrejme dobre tak ako je (súdim to vzhľadom na šaty v jej šatníku, ak by sa za seba hanbila, neprihlási sa do televíznej relácie a neoblieka si sukne). Takisto by mali súdiť niečí šatník primeraný aj veku osoby (ak je Janka ešte tínedžerka a preferuje tenisky s džínsami, nemal by jej niekto kričať, že jej šatník je celý nemožný. Každá veková kategória má určité kúsky a vyhranený štýl, ktorý by sa mali snažiť ostatní akceptovať). Na druhej strane môžu tieto reči mladú študentku nakopnúť ku premene postavy, aby dvom súperkám ukázala, že môže vyzerať lepšie ako oni dve dokopy :-). 

A čo sa týka jej celkového outfitu ku téme námornícky štýl, páčila sa mi najviac. Nepíšem to len preto, pretože píšem komentár ku tejto dievčine. Zvolila elegantný model s klobúkom v námorníckom podtóne, ktorý ku téme pasuje. Zato pondelková Zuzka zvolila šaty, ktoré vyzerali ako z čínskeho butiku s potlačou ženy. Celkový dojem u nej vyzeral, akoby skopírovala vzor podľa šampónu 3 v 1, teda skĺbiť tri udalosti- luxusnú červenú kabelku, šaty výzorom maximálne na doma a nacuchaný účes na pláž. 
Nehovor hop, kým nepreskočíš :-).


2 komentáre:

  1. Ďakujem veľmi pekne tomu, kto napísal tento článok, presne vystihol to, čo by som povedala aj ja. Ďakujem ešte raz :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nákupné maniačky nie sú o zhadzovaní, ale o móde :-)

      Odstrániť