sobota 7. septembra 2013

Prvý týždeň: Dni lenivých krokov alebo ako sa vyhnúť jesennej depresii



A máme to tu. September prišiel rýchlo, nečakane, nechcene. Najmä tí naši najmladší si sťažujú na vrúcnu náruč školy, ktorá ich druhého septembra vítala. Pracovná sila našej republiky pracovala i počas letných prázdnin, za čo si zaslúžia pochvalu. Určite by mali radšej i oni voľno, no pri myslení na ich finančnú stránku sa pousmejú a mávnu rukou, že veru oni majú školské časy už za sebou. Nemá to nevýhodu len v tom, že nemáte voľno počas júla a augusta, ale i v tom, že v autobuse budete mať menšiu šancu si uchytiť útulné miestečko na sedenie, pretože počet spolucestujúcich sa zvýši-začnú  cestovať i školáci. 

Jeseň so sebou prináša okrem začínajúcej školskej dochádzky, farebných listov a veľa štátnych sviatkov (ktoré značia: hurá, môžem si ráno dlhšie pospať!), i akúsi horšiu náladu.
Nemusíš si myslieť, že si divný, ak si akýsi malátnejší, smutnejší či sa musíš do všetkého tlačiť. Jedná sa o jesennú depresiu, ktorej sa nevyhne veľa ľudí. Telo sa vyrovnáva s prichádzajúcim horším a sychravejším obdobím po svojom, navyše sa musí nastaviť i na zimný čas z letného.

A ako depresiu poraziť?
Ber motyku s vedrom a hor sa vykopávať zemiaky na záhradu :-). Nie, nežartujem. Na depresiu pomáha dostatočný pohyb, čiže sa venuj svojim hobby, športovaniu. 
Nos pastelové farby- naozaj to má účinok. Pri pohľade do zrkadla na seba v oranžovom svetri sa usmej a hlavne sa neuchýľ ku tomu, že budeš myslieť na smutné veci. Takže Titanic, časopisy s nešťastnými životnými osudmi a melancholické udalosti z tvojho života vypusti :-). 
Pomáha takisto akčnosť- naplánuj si aktivity na celý deň, aby si neustále niečo robil a zamestnával svoju myseľ. 

Jesenná depresia prichádza priemerne v októbri, je dobré byť na ňu pripravený. 
P.S: Oranžová farba vyžaruje pozitívne naladanie, uvidíš tie úsmevy a pohodu, ktorú budú mať s tebou ostatní. Podobné platí aj pre iné odtiene dúhy :-)

2 komentáre:

  1. Aké sú vaše finančné potreby? Poskytujeme pôžičky od minimálne 7 000 USD do maximálne 900 000 000,00 USD s pohodlným trvaním, ktoré sa pohybuje od 1 do 25 rokov pri veľmi zníženej úrokovej sadzbe 3%. Kontaktujte nás e-mailom: mrfrankpoterloanoffer@gmail.com
    Ďakujeme a tešíme sa na vašu rýchlu odpoveď.
    S pozdravom,

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pôžička – Hypotéky až 100 000eur a viac
    - Ponúkame Pôžičku DO 100 000 eur, Pre každého,
    - Pôžička na účet
    - Bez preverovania bankového registra,
    - Seriózne jednanie
    Ak mate záujem o uver, stačí do emailu uviesť vaše, meno, priezvisko, telefónne číslo,. My vás budeme následne kontaktovať.
    E-mail: pozrirych@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť